BÖCKER FRÅN 2019-2020

Ansikte mot Ansikte

Ge aldrig upp hoppet, hur illa det än är.

Så säger Gunilla Håkansson som har skrivit den här vackra boken med egna teckningar och dikter. Efter en tuff cancerbehandling vill hon uppmuntra alla i samma situation. Det finns hopp och Gud är med i lidandet.

..........................................................................

Vinar och Verser

Vingar och Verser

Följ med på en resa till fåglarnas värld, sedd genom naturfotografen Eva Kronvalls ögon och kamera! Bilderna ackompanjeras av poeten Ylva Silverberns dikter som tar avstamp i bildernas tonart och tempo.

Böcker utgivna under åren 2020-2022

År 2000 var det 500 år sedan Gustav Vasa landsteg på Stensö udde och tog skydd på Kalmar slott i väntan på sitt härnadståg mot Stockholm och Dalarna. Richard Ohlsson, bibliotekarie på Stagneliusskolan i Kalmar, har kartlagt hans och Kalmars historia i boken Gustav Vasa i Kalmar, en översikt över Gustav Vasas resa genom Sverige och över alla de minnesmärken och platser som finns i Kalmar namnade efter Vasa. 

Förlagets första barnbok kom också det året. Sixten och farfar är en bok som förklarar farfars död för Sixten och hur en begravning går till. Lämplig för barn mellan 6 och 9 år. Helene Oxhammar har skrivit och Oskar Lindström illustrerat.

Den korta faktaboken Alfred Petersson i Påboda är skriven av RichardOhlsson med tanke på att det den 11 oktober 2020 var 100 år sedan den inflytelserike bonden från Söderåkra "tog plats vid konungens bord".

HÄR ÄR NÅGRA TIDIGARE TITLAR SOM DU NU KAN KÖPA TILL NEDSATT PRIS

Tillagd i varukorgen