KOMMANDE BÖCKER

.......................................................................

SOLDJUPEN - poesi

Med ett högtidligt men ändå anspråkslöst och känsligt språk för Lillemor Högerås oss in på vandringen mot livets mening.
Teoretisk bildning, om det så är kunskap om språk, litteratur, konst eller naturvetenskap saknar avgörande betydelse.
Inom oss själva fi nns en grund och en sanning som vi kan återfi nna genom att lyssna varsamt under tystnad.
Ensamhet och längtan kan då hos oss motverka vår oroliga inre splittring som förstummar själens ton om livets meningsfullhet.

Ann-Charlotte Kinn
Professor och Läkare

.....................................................................

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE BÖCKER. FLER KOMMER I VÅR.

Bokpriserna nedan är utpriser till slutkund. Återförsäljare får F-pris vid beställning på Bokinfo eller direkt till vår mejl.

Nu är vårens böcker 2021 på gång: En ny diktbok av Lillemor Högerås samt en barnbok av Eva Linnér kommer snart att presenteras här.
Dessutom har vi vår lokale författare Per Wideberg som forskat i fotografernas historia i Torsåsbygden med omnejd. Boken Med stadig blick kommer i maj. En intressant bok då den också ger oss en historisk syn särskilt på kvinnligt entrepenörskap under 1800- och början av 1900-talet.

.......................................................................................................................................................................................................................................

DESSA BÖCKER GAV VI UT UNDER FÖRRA ÅRET. FLER HITTAR DU PÅ SIDAN 'TIDIGARE'

Förra året var det 500 år sedan Gustav Vasa landsteg på Stensö udde och tog skydd på Kalmar slott i väntan på sitt härnadståg mot Stockholm och Dalarna. Richard Ohlsson, bibliotekarie på Stagneliusskolan i Kalmar, har kartlagt hans och Kalmars historia i boken Gustav Vasa i Kalmar, en översikt över Gustav Vasas resa genom Sverige och över alla de minnesmärken och platser som finns i Kalmar namnade efter Vasa. 

Förlagets första barnbok kom också förra året. Sixten och farfar är en bok som förklarar farfars död för Sixten och hur en begravning går till. Lämplig för barn mellan 6 och 9 år. Helene Oxhammar har skrivit och Oskar Lindström illustrerat.

Den korta faktaboken Alfred Petersson i Påboda är skriven av RichardOhlsson med tanke på att det den 11 oktober 2020 var 100 år sedan den inflytelserike bonden från Söderåkra "tog plats vid konungens bord".

I övrigt: tryck på titlen nedan så kommer du till info om boken.